În scopul de a observa numeroasele avantaje pe care macrocomenzile VBA le ofera in Excel, vom da un exemplu simplu de sarcina repetitiva automatizata : tabel pivot automatizat. Petru a downloda PIVOT TABLE AUTOMATIZAT accesati link-ul de mai jos.

 

DOWNLOAD PIVOT TABLE AUTOMATIZAT

 

Zi de zi intreprinderile mici si mari descopera puterea de a utiliza macrocomenzi VBA cu Excel, companiile au nevoie de software care sa se potriveasca necesitatiilor lor de a gestiona procesele in afaceri intr-un mod automat, rapid si eficient.

 

Simultan foarte multe persoane in activitatea lor de zi cu zi au de a face cu acceasi munca in cadrul foilor de calcul Excel, pierzind zile intregi in intocmirea rapoartelor. Cu doar un simplu click pe un buton acest lucru poate fi realizat in cateva secunde.

 

Macrocomenzile ne permit să automatizam sarcinile complexe pentru creşterea eficienţei şi eficacităţii activităţii.

 

DOWNLOAD EXEMPLU AUTOMATIZARE 

 

Macrocomenzile sunt un grup de instrucţiuni programate în cadrul mediului VBA (VISUAL BASIC APLICATION), a cărei principală sarcină este sa automatizeze sarciniile in cadrul aplicatiei Excel.

 

Limbajul VBA este un limbaj de programare bazat pe Visual Basic fiind axat pe realizarea de programe Excel, Access, Word, se pot creea noi functii in cadrul foillor de calcul Excel, avem posibilitatea de a crea programe pentru a rezolva calcule complexe, automatizarea sarciniilor.

 

Prin macrocomenzi VBA putem crea mai multe aplicaţii care realizează calcule în mod automat şi putem obţine, de asemenea, rezultate in cateva secunde. Automatizarea sarciniilor cu macrocomenzi VBA in Excel ne acorda numeroase avantaje cum ar fi : eradicarea greselilor de calcule umane, economie de timp de lucru, eficacitate si eficienta.